مراحل رست قهوه

مراحل رست قهوه

مراحل رست قهوه

 بعد از مرحله فرآوری قهوه نوبت به برشته کردن قهوه می رسد اتفاقی که در این مرحله رخ می دهد به منظور گرفتن نتیجه از کل فرآیند تولید، از اهمیت بالایی برخوردار است در این مقاله به بررسی مراحل رست قهوه می پردازیم با با مجله خبری کافی مای همراه باشید.

مراحل رست قهوه

مراحل رست قهوه در ابتدا قهوه را در محفظه داغی می ریزیم که به این دستگاه رست قهوه یا برشته کننده می گویند. فرض کنیم دستگاه از قبل تا دمای 200 درجه سانتیگراد گرم شده است این گرما می تواند بوسیله آتش گاز و یا برق تولید شود باریخته شدن دانه درون محفظه ابتدا رطوبت آن خشک می شود البته این رطوبت به صفر درصد نخواهد رسید اما به زیر پنج درصد خواهد رسید بعد از آن دانه تغییر رنگ می دهد و به قهوه ای متمایل می شود.

 دلیل تغیییر رنگ دانه قهوه شبیه به فرآیندی است که در زمان گرم کردن شکر اتفاق می افتد و شکر تغییر رنگ می دهد و به رنگ قهوه ای تبدیل می شود. قهوه نیز از رنگ سبز ابتدا به زرد و سپس به قهوه ای تبدیل خواهد شد. فرآیند تغییر رنگ قهوه را میلارد می گویند. در این پروسه ، ساکارز موجود در دانه ی قهوه کاراملیزه شده و به رنگ قهوه ای بدل می شود اما اگر به کارامل زیاد حرارت بدهیم رنگ قهوه ای آن کم کم به رنگ سیاه تبدیل شده و می سوزد. در این مرحله تفاوت طعم و عطر و همچنین تفاوت سطح های برشته شدن قهوه با یکدیگر را مشخص می کند.

مراحل رست قهوهانواع رست

 شاید شنیده باشید که می گویند رست قهوه روشن یا لایت است. ویژگی های این مرحله که یکی از سطوح برشته شدن است، اسیدیته بالا، شیرینی بالا، تلخی کم و همین طور بادی ضعیف خواهد بود، در این نوع برشته کردن، طعم ها مشوش و همین طور غیر قابل احساس خواهد بود.

 بعد از رست روشن به رست میانه می رسیم که در آن دانه به رنگ قهوه ای پرنگ، نه خیلی روشن و نه خیلی تیره، عاری از هرگونه لکه ی سیاه تغییر رنگ می دهد. در رست میانه مانند غذایی که کامل طبخ شده است، تمام شاخصه های طعمی به یک میزان شدت دارند و به اصطلاح امروزی بالانس هستند، اما پس از رست میانه، دانه به سیاه تغییر رنگ می دهد و به سمت سوختن می رود. در اصل سیاهی رنگ دانه ناشی از سوختگی شکر به همراه تلخ شدن آن و از دست دادن طعم های دیگر است.

 در مرحله ی سوم از رست که به آن رست تیره می گویند، دانه چه مرغوب باشد و چه نامرغوب، طعم سوختگی و کربنی می گیرد، و اگر با این روش دو دانه متفاوت از هم را برشته کنید. متوجه تفاوتی بین آن ها نخواهید شد.

انواع رست اسیدیته شیرینی بادی رایحه تلخی
رست روشن شدید ضعیف ضعیف ضعیف ضعیف
رست میانه متوسط متوسط متوسط شدید ضعیف
رست تیره ضعیف ضعیف ضعیف ضعیف شدید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.