خاستگاه قهوه و پیدایش آن

خاستگاه قهوه و پیدایش آن

خاستگاه قهوه و پیدایش آن

 بررسی خاستگاه قهوه و پیدایش آن به قرن هشتم میلادی برمی گردد قهوه را از خانواده گیاهان دو لپه ای گلبرگ دار و از تیره روناسیان است. شکل ظاهری درخت قهوه مابین درخت و بوته می باشد. دلیل این شکل ظاهری به این نکته برمی گردد که کشاورزان برای راحت کردن عمل برداشت، ارتفاع درخت را تا حد مشخصی نگه می دارند.  

 در این مقاله به بررسی خاستگاه قهوه و پیدایش آن می پردازیم با مجله خبری کافی مای همراه باشید.

پیدایش قهوه

خاستگاه قهوه و پیدایش آن

پیدایش قهوه به قرن هشتم میلادی برمی گردد بطوری که در این بازه زمانی چوپانی به نام کالدی که در زبان عربی به خالد تلفظ می شود. در یکی از روزهایی که دام های خود را برای چراگاه می برد به اتفاق با میوه ی قهوه مواجه شد او متوجه این موضوع شد که دام هایش بعد از مصرف از درختانی بوته ای شکل که بصورت میوه ی قرمز رنگ بودند انرژی بیشتری پیدا کردند. او به دنبال کنجکاوی خود تصمیم گرفت، یک بار هم که شده مزه آن میوه قرمز رنگ را تجربه کند بعد از خوردن آن موضوعی که کنجکاوی کالدی را دو چندان کرد انرژی مضاعفی بود که بعد از مصرف قهوه بدست آورد بدین شکل داستان این نوشیدنی پرطرفدار آغاز شد.

 

استفاده های اولیه از قهوه

خاستگاه قهوه و پیدایش آن

با گذشت زمان طریقه استفاده از این میوه تازه شناخته شده تغییر می کند و تا مدتی از آن در سوپ ها و غذا های مختلف استفاده می کردند. بعد از گذشت چندی یک اتفاق ساده که ته گرفتن یک سوپ بود انسان ها را متوجه کارایی دیگری از این میوه کرد. دانه ی سبز رنگ قهوه که داخل میوه ی آن قرار دارد در اثر حرارت برشته شده و به رنگ قهوه ای و پس از آن به رنگ سیاه تغییر رنگ می دهد. اما زمانیکه رنگ دانه سیاه می شود دانه قهوه سوخته به حساب می آید و قبل از تغییر رنگ دانه به رنگ قهوه ای صدایی مانند ترکیدن پاپ کورن شنیده می شود.

در این مرحله دانه قهوه خام، پخته یا برشته شده است. این اتفاق همان ته گرفتن ساده سوپ می باشد که موج جدیدی از کارکرد های قهوه را به جوامع بشری نشان داد و تا مدت ها این دانه در دسته غلاتی مانند بادام زمینی قرار گرفت.

قهوه یا نوشیدنی جادویی

خاستگاه قهوه و پیدایش آنبا گذشت زمان و شکل گیری روش های مختلف دم آوری، قهوه هم جایگاه خود را در کنار دیگر نوشیدنی های گرم پیدا کرد. تا مدت ها از قهوه به عنوان نوشیدنی جادویی یاد می کردند. بدین علت که پس از مصرف آن انرژی بسیاری در بدن انسان تولید می شد. در طی زمان و با پیشرفتی که در این صنعت رخ داد متوجه وجود کافئین در قهوه شدند که دلیل اصلی این انرژی و بالا رفتن ضربان قلب بود به همین علت مردم برای رفع خستگی و کم انرژی بودن از این نوشیدنی استفاده می کردند.

تجارت و صادرات قهوه

 اولین صادرات قهوه در اروپا توسط اتومن ها انجام شد این صادرات در سال 1715 که بعضی ها آن را در جزیره بوربن یا رنیون و برخی دیگر از ترکیه به فرانسه می دانند صورت گرفت. امروزه قهوه یکی از پر سود ترین تجارت ها و بیزینس های دنیا به حساب می آید و عددی نزدیک بر 140 میلیون نفر از مزرعه گرفته تا تولید و ارائه آن در این زمینه مشغول به کسب و کار می باشند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.